Salda Gölü'nde nargile içip, çamur banyosu yapanlara idari yaptırım

Kurban Bayramı'nda Salda Gölü'nü ziyarete gelenlerden bir grup, yasağa rağmen göl kenarında nargile içip, çamur banyosu yaptı. 4 kişiye idari yaptırım uygulandı.

Salda Gölü'nde nargile içip, çamur banyosu yapanlara idari yaptırım

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü, bayramda da yoğun ilgi gördü. Halk plajına gelen bazı ziyaretçiler sahile nargile getirip, çamur banyosu yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl 1 Ağustos’tan itibaren dumansız hava sahası ilan edilen ve çevresinde sigara içilmesinin yasaklandığı Salda Gölü halk plajı sahiline bir ziyaretçi nargilesiyle geldi.

Bir ziyaretçinin ise yasak olmasına rağmen halk plajı sahilinde çukur açıp, çamur banyosu yaptığı görüldü.

İdari yaptırım uygulandı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Halk Plajı Sahili’nde nargile içen ve çamur banyosu yapan 4 kişi hakkında idari yaptırım uygulandığını bildirdi.

Arslantaş, sosyal medya hesabından, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in Salda Gölü Halk Plajı Sahili’nde nargile içen ve çamur banyosu yapan kişilerin yer aldığı görüntüleri paylaşması üzerine, göldeki denetlemelerin aralıksız sürdüğünü belirtti. Arslantaş, “Sayın vekilim, görüntülerdeki yasaklamalara aykırı davranışlar için 4 kişiye idari yaptırım uygulandı bile. Koruma kullanma dengesi içinde Salda’mızı gelecek kuşaklara bırakmak için hep birlikte çalışacağız.” ifadelerini kullandı.