Sakarya Hendek'te patlama sesi duyuldu

Sakarya'da patlama sesi duyuldu, olay yerine ekip sevk edildi.

Sakarya Hendek'te patlama sesi duyuldu

Sakarya’nın Hendek ilçesinde su fabrikasının olduğu bölgeden patlama sesi geldiği öne sürüldü. Bunun üzerine ekipler harekete geçti. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İddiaya göre, Hendek’te saat 16.30 sıralarında patlama sesi duyuldu. Şiddetli patlama, ilçenin tamamında duyuldu. Patlama sesinin ardından Jandarma, AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, bölgeye sevk edildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

SESİN NEDENİ SONİK PATLAMA

Sakarya’nın Hendek ilçesinde duyulan patlama sesi, çok sayıda ekibi harekete geçirmişti. Paniğe sebep olan ve çok sayıda vatandaşı korkutan sesin kaynağının, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklı meydana geldiği öğrenildi. Öte yandan Hendek’te duyulan patlama sesinin aynısı, Eskişehir’de de yankılandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaparak, patlama sesinin uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklandığı belirtti. O açıklamada şöyle denildi:

“Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizin birçok noktasında duyulan yüksek ses, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklanmıştır. İtfaiyemiz başta olmak üzere belediyemize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir.”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, patlama iddiasına yönelik yaptığı açıklamada, seslerin sonik patlamadan kaynaklandığını belirterek, “Kıymetli hemşehrilerimiz, ilimizde bir patlama meydana geldiği yönünde ihbarlar gelmiş ve paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.