Şaka değil: Teleferik projesine de 'yolcu garantisi' verildi

AKP’li Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde, Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak teleferiğin yolcu garantili olarak yapılması kararı alındı.

Şaka değil: Teleferik projesine de 'yolcu garantisi' verildi

Piyasacı AKP iktidarının sermayeyi besleme yöntemlerinden biri olan “yolcu garantili” ulaşım ihaleleri, ilginç projelerinde de uygulanmaya başlanıyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen AKP’li Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında Afyonkarahisar Kalesi’ne teleferik yapılmasıyla ilgili ihaleye çıkılması için encümene yetki verilmesi görüşüldü. Teleferiğin “yolculu garantili” olarak yapılması kararı alındı.

Konuya ilişkin bugün il başkanlık binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, teleferiğin yıllık 140 bin yolcu garantili olarak 25 yıllığına bir firmaya verilmesine tepki gösterdi.

“Biz, teleferiğe karşı değiliz. İlimizin tarihi ve kültürel tanıtımına katkı sağlayacak her türlü yatırımı destekleriz ancak “yolcu garantili” olmasına karşıyız” diyen Başkan Görgöz şunları söyledi:

“Belediye yılda 140 bin yolcu taahhüdünde bulunarak, teleferik fiyatının yaklaşık 25 lira olacağını ve yüklenici firmaya 25 yıllığına işletme hakkı verileceğini ilan etti. Belediye başkanı ise ihaleye giren olmazsa ‘belediye olarak biz yapacağız’ dedi. Belediye yetkililerine soruyorum; Yılda 140 bin yolcu garantisi hedefini hangi kritere göre, neye göre belirlediniz? Bu hedefler tutmadığı takdirde bu karara onay veren meclis üyeleri karşılaşılacak zararın açıklamasını yapabilecekler mi? Biz de diyoruz ki, madem öyle olası bir zararın tamamını onay veren meclis üyeleri ödesinler.”