Said Nursi için 'Dönemin FETÖ'sü' dedi, A Haber özür diledi

Emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, Adil Öksüz'ü nasıl sorguladığını anlattığı A Haber canlı yayın programında gerici Said Nursi'den "Dönemin FETÖ'sü" diye bahsetti. Ergün'ün bu sözleri sonrası kanaldan "özür" açıklaması yapıldı.

Said Nursi için 'Dönemin FETÖ'sü' dedi, A Haber özür diledi

Emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, iktidarın yayın organı A Haber kanalında, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden ve halen firari durumdaki Adil Öksüz’ü nasıl sorguladığını anlattı.

Öksüz’ün kendisine ilahiyatçı olduğunu söylediğini aktaran Ergün, “Pek bir şey söylemedi. Madem dedim ilahiyatçısınız ben size merak ettiğim için bir şeyi sorayım dedim. Yasin Suresi’nin 82. ayeti var. Bunu gerek Mısır’daki, gerek İran’daki gerekse bizdeki hocalar fazlaca tefsir yazmadı. Surenin cümlesi kadar bir cümleyle tesfir ederler. Nedeni nedir? O da ‘Bunu tefsir etmeyiz. Bu izahtan varestedir’ dedi” şeklinde konuştu.

Öksüz’ün bu cevabından sonra şüphesinden emin olduğunu aktaran Ergün, daha sonra tutuklanma yazısını yazdığını aktardı.

“HENÜZ BİR KALKIŞMADA YAKALANMADIKLARI İÇİN…”

Ergün sözlerinin devamında ise “Kamuda eski FETÖ’cü tüm çalışanlar, darbe girişiminden sonra başka bir gruba kaçar oldu. Biz Okuyucu grubundanız, Yazıcı grubundanız, filanca gruptanız. Risale-i Nur grubunun 5 ana dalından biriyiz demeye başladılar. Şimdi onlar henüz bir kalkışmada yakalanmadığı için hemen saldırıya geçerler. Ama şunu okutmamak lazım: Sultan Abdülhamit döneminde yaşasaydık onun FETÖ’sünün de Said Nursi olduğunu görürdük. 25 yıl kan kusturmuşlardır sultana. O zaman medya bu kadar olmadığı için sütten çıkmış ak kaşık misali sapasağlam hoca gözüküyor. O dönemde yaşasaydık, onun da Abdülhamid’in FETÖ’sü olduğunu görecektik. Ayrılan kollar da bu durumdadır. Bir daha bir darbeye kalkışmalarını beklemememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘ÖZÜR’ AÇIKLAMASI

Ergün’ün bu sözleri daha sonra Nur cemaati çevrelerinde rahatsızlığa neden oldu. Cihan Ergün ve A Haber’e tepkiler çoğalınca kanaldan bir özür açıklaması geldi. Kanal adına açıklama yapan A Haber sunucusu Hikmet Öztürk, “Said Nursi’nin ülkesi için savaştığını ve savaşırken yaralandığını Ruslara esir düştüğünü biz belgesellerimizde de anlattık. Dolayısıyla Said Nursi hakkındaki bu sözlerin hiçbirisine kurumsal olarak katılm adığımızı ve kurumsal olarak da özür dilediğimizi açıklayabiliriz. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu asla tasvip etmediğimiz bir şeydir. Bir canlı yayın kazası olmuştur. Özür dilediğimizi tekrar vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.