Sahte içki ölümleri: "İktidar bağımlılıkla değil yaşam tarzıyla mücadele ediyor”

CHP'li Ulaş Karasu, sahte içki ölümlerine ilişkin, "Alkol ücretlerindeki yüksek vergi oranları, TEKEL bayilere uygulanan baskı, pandemi bahane edilerek konulan satış yasakları gibi birçok neden vatandaşları sahte içkiye yönlendirdi" dedi.

Sahte içki ölümleri:

Yeni yıl öncesi sahte içki nedeniyle yaşanan zehirlenme vakaları ve can kayıpları haberlerinde artış yaşanıyor. Ajanslardan edinilen bilgiye göre Antalya, İstanbul, Maraş, Sivas, Yalova gibi illerde son 2 gün içerisinde en az 9 kişi sahte içki tüketimi kaynaklı olarak hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta yaşanan sahte içki zehirlenmelerine dikkat çekip “Zara ilçemizde sahte içki nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yoğun bakımda” dedi.

“TEKEL bayilerini vergi dairesi, içki tüketenleri vergi mükellefi olarak gören düzen insanları sahte içkiye yönlendiriyor. İktidar bağımlılıkla değil, vatandaşla mücadele ediyor” diyen Karasu, TEKEL bayilerinin özellikle küçük illerde baskı altına alındığını, içki satmaması için tehdit edildiğini ifade etti.

“İktidar bağımlılıkla değil yaşam tarzıyla mücadele ediyor” vurgusu yapan Karasu, “Bu da merdiven altında üretilen içkilerin daha fazla piyasaya çıkmasına neden oluyor. Alkol ücretlerindeki yüksek vergi oranları, TEKEL bayilere uygulanan baskı, pandemi bahane edilerek konulan satış yasakları gibi birçok neden vatandaşları sahte içkiye yönlendirdi. İktidarın, alkol piyasasıyla ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Düzenlemenin yapılmadığı her gün maalesef ölüm haberiyle karşılaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.