Sahte arsa satış pazarlığı AKP Genel Merkezi'nde yapılmış!

Bir şüphelinin dolandıracağı kişiyi AKP Genel Merkezi’ne götürerek inandırıcı olması için burada pazarlık yaptığı iddia edildi.

Sahte arsa satış pazarlığı AKP Genel Merkezi'nde yapılmış!

Ankara’da 19 şüphelinin tutuklandığı Milli Emlak dolandırıcılığı dosyasında eski AKP Milletvekili Fehmi Öztunç’un oğlu, eski AKP Dış İlişkiler Uzmanı Mesut Öztunç’un da şüpheli olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Öztunç’un, Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy’un arsa satışı vaadiyle dolandırıldığı iddiasında da şüpheli olarak geçmişti.

Dahası, sahte arsa satışının pazarlığının ‘inandırıcı olsun’ diye AKP Genel Merkezi’nde yapıldığı da iddialar arasında.

Gazeteci Alican Uludağ’ın ankaragazetecisi.com’da yer alan haberinde Milli Emlak dolandırıcılığına ilişkin çok önemli detaylar paylaşıldı.

SUÇ ÖRGÜTÜ

Ankara’da 65 şüphelinin gözaltına alındığı Milli Emlak dolandırıcılığı dosyasından eski AKP Milletvekili Fehmi Öztunç’un oğlu, eski AKP Dış İlişkiler Uzmanı Mesut Öztunç da çıktı. 3 milyonluk dolandırıcılık iddiasıyla suçlanan ve gözaltına alınan Öztunç, adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 19 şüpheli tutuklandı. Bir şüphelinin, sahte arsa satış pazarlığını AKP Genel Merkezi’nde yaptığı iddia edildi. Mesut Öztunç, daha önce Adıyamanlı iş insanı Sadık Gürsoy’un adı 36.2 milyonluk sahte arsa satışı dolandırıcılığı iddiasında da geçmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin üst düzey tanıdıkları vasıtasıyla satacakları vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir “suç örgütü”nü takibe aldı.

Şüphelilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ndeki bazı memurları kullanarak, “kupon arazileri” satma bahanesiyle sahte tapular düzenlettikleri, bu yolla güvenini kazandıkları kişilerden yüklü miktarlarda paralar aldıkları iddia edildi. Haksız kazancın 100 milyon TL’yi aştığı öne sürüldü. Yapılan teknik takipler sonucunda 106 şüpheli belirlendi.

65 GÖZALTI 19 TUTUKLAMA

Savcılığın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 ilde 20 Nisan günü operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında 74 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunlardan 65’i gözaltına alındı.

Önceki gün işlemleri tamamlanan şüphelilerden 49’u Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı ve savcılık tarafından tutuklamaya sevk edildi. Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, şüphelilerden 19’unun tutuklanmasına karar verdi. 14 şüpheli, “Resmi belgede sahtecilik”, “Kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık” suçundan, 3’ü memur olmak üzere 4 şüpheli ise “rüşvet almak veya vermek ile dolandırıcılık” suçlarından tutuklandı.

ESKİ AKP’Lİ DANIŞMAN ÖZTUNÇ

30 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Tutuklanmayan şüpheliler arasında bir isim dikkat çekti: Mesut Öztunç. Bir müştekiyi 3 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla suçlandığı öğrenilen Öztunç’a haftada bir karakola imza ve yurt dışına çıkma yasağı şeklinde adli kontrol kararı konuldu.

Kimlik tespiti sırasında kendisini “Dış ilişkiler danışmanı” olarak tanıtan Öztunç, Dışilişkilerden sorumlu AKP Genel Başkanlığı’nda “danışman” olarak görev yapılordu. Efkan Ala’nın AKP’de Dış İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelmesinin ardından Öztunç’un partiyle ilişkisi kesilmişti. Ala’nın bizzat Öztunç’un kovulması emri verdiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, bir şüphelinin dolandıracağı kişiyi AKP Genel Merkezi’ne götürerek inandırıcı olması için burada pazarlık yaptığı iddia edildi. Bu kişinin Mesut Öztunç olup olmadığı teyit edilemedi.