Sağlık emekçilerinden protesto: Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi

Diyarbakır'da sağlık emekçilerinin maaş zamlarını protesto ettikleri eylemde, "Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi" pankartı da yer aldı.

Sağlık emekçilerinden protesto: Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi

Diyarbakır’da dün sağlık emekçileri Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde maaş zamlarının az olması nedeniyle oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Sağlıkçılar eylemde, “Maaşımız terimizi kurutmaya yetmiyor”, “Yine unutulduk”, “Bedenim alkışla dinlenmiyor, alkışla aile geçindirilmiyor”, “Keşke sağlıkçı yerine ayçiçek yağı olsaydık, yüzde 60 zam gelirdi” gibi ifadelerin yer aldığı pankart ve döviz taşıdılar.

Memur maaşlarına yapılan düşük zamma tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, salgın nedeniyle zorlaşan çalışma koşullarında ve ücretlerde acilen iyileştirme talep etti.

Sağlık çalışanları, “Sağlığa bütçe, yaşamaya bütçe”, “Alkış değil, hakkımızı istiyoruz” sloganları attı. Açıklamayı okuyan SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Yıldık Ok Orak, sağlık emekçileri olarak neredeyse bir yıldır süren salgın mücadelesinde başrol aldıklarına ve en zor şartlarda hastalara tedavi verdiklerine dikkat çekti.

“BİZİM KARNIMIZI ALKIŞLAR DOYURMUYOR”

Buna karşın emeklerinin maddi ve manevi karşılığını alamadıklarını vurgulayan Orak,”Pandemi döneminde bize verilen hiçbir vaat yerine getirilmedi. Memur maaş zammında da gördük ki biz memurlar ve sağlıkçılar yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim karnımızı alkışlar ve ‘Sağlıkçılar çok yaşasın’ cümleleri doyurmuyor” dedi.

Sağlık emekçileri, yapılan açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.