Sağlık Bakanı Koca: "Şu dönemde kısıtlamaları gündemimize almadık"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aktif vakaların yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış ya da eksik aşı olmuş kişiler" dedi.

Sağlık Bakanı Koca:

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 500 bine yakın aktif vakanın yüzde 81’nin tam aşılı olmayan kişilerden oluştuğunu söyledi.
Bakan Koca, “Vefat edenlerin yüzde 10’u tam aşılı kişiler. Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya aşı olmamış ya da eksik aşı olmuş kişiler” diye konuştu.
Sağlık Bakanı hastaneye yatışlara yönelik verdiği bilgide “Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90’ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90’ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir” açıklamasında bulundu.

Bakan Koca artan vakalarla ilgili, “Vaka sayıları artış hızında. Vaka sayıları oldukça yüksek, vefat sayılarımız da artıyor. Varyantların daha çok bulaşıcılığı artırdığını biliyoruz. Şu dönemde kısıtlamaları gündemimize almadık” ifadesini kullandı. Bakan Koca, yeni vakaların da genç yaş gruplarını kapsadığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, “Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır.” dedi.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR

YÖK Başkanı Erol Özvar da üniversitelerde alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, “Üniversitelerimiz hibrit modeli ile birlikte yüz yüze ders yapma imkanlarının yanı sıra derslerinin bir kısmını , derslerin yüzde 40’nı online yapabilme yetkisine haizdir” dedi.