Sabiha Gökçen Havalimanı'nda eylem

Pegasus’ta sendikalaşan işçilere yönelik işten çıkartılmalara karşı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda eylem düzenlendi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda eylem

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’in bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğü hava yolu şirketi Pegasus’ta sendika üyesi çalışanlar önce yıldırılmaya, bunda başarı sağlanamayınca da işten çıkarılmaya başlandı.

Yaklaşık 40 kişinin hiçbir gerekçe gösterilmeden, hukuksuzca işten atıldığı şirketi protesto etmek için Sabiha Gökçen Havalimanı’nda basın açıklaması düzenlendi.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, Pegasus çalışanlarının çalışma koşullarının kötü olması, aldıkları ücretlerin asgari ücret ya da biraz üstünde olması nedeni ile daha iyi çalışma koşulları ve insanca yaşayabilecekleri bir ücret için Anayasal haklarını kullanarak Nakliyat-İş’e üye olmaya başladıkları belirtildi. İşçiler üzerindeki baskının özelikle pandemi döneminde daha da fazlalaştığı, çalışanların ücretsiz izne gönderildiği, kısa çalışma ödeneğine mahkum edildiği, böylece bütün patronlar gibi Pegasus patronunun da pandemiyi fırsata çevirerek işçiler üzerindeki baskıyı ve sömürüyü daha da artırdığı ifade edildi.

“PEGASUS’A SENDİKA GİRECEK, BAŞKA YOLU YOK”

Pegasus işvereninin bir taraftan kırka yakın işçiyi işten çıkartırken bir taraftan da personel alımı için ilan verdiğini söyleyen Küçükosmanoğlu, işverenin bu haksız ve hukuksuz, keyfi işten çıkarmalarının tamamen sendikal örgütlenmeyi engellemek için olduğunu, işverenin tüm baskılarına, mobinglerine karşı Pegasus işçilerinin artık Nakliyat-İş çatısı altında örgütlü bir şekilde karşı durabileceklerini belirtti.

Basın açıklamasına katılan işçiler de hiçbir gücün kendilerine engel olamayacağını belirterek bir kez daha çalışanları Nakliyat-İş çatısı altında örgütlenmeye ve üye olmaya davet etti. Son söz olarak da “Pegasus’a Sendika Girecek Başka Yolu Yok” diyerek sözlerini bitirdiler.