Saadet'te 'Erdoğan' ayarlı hareket başladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk, parti yönetimine karşı harekete geçtiğini yaptığı açıklamayla deklare etti.

Saadet'te 'Erdoğan' ayarlı hareket başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslamcı siyaset içerisinde ‘Milli Görüş’ diye tanımlanan kesimin merkezi konumundaki Saadet Partisi’ni partisine çekmeye yönelik hamleleri ilk somut sonucunu verdi.

Ocak ayında “sürpriz” bir buluşma gerçekleştirerek Erdoğan’la görüşen SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, parti yönetimine karşı “büyük kongrenin toplanmasını” da içeren bir açıklama yaptı.

Açıklamasını Twitter hesabından duyuran Asiltürk, “Mü’minlerin kardeş olduklarına inandığımız için, kardeşler arasında iyi ilişkiler olmasını arzu ediyoruz. Siyâsi çekişmelerin oluşturduğu olumsuz ortamdan etkilenmeden, kardeşliğin oluşmasına ve gelişmesine çalışırız. Erbakan hocamızdan sonra, Saadet Partisinde görev yapan kardeşlerimiz, sâdece iktidarı tenkit etmekle yetindiler” diyerek, mevcut SP yönetiminin AKP iktidarına eleştirel yaklaşımına tepki gösterdi, AKP ile ‘iyi ilişkiler’ hedefine vurgu yaptı.

“GENÇLİĞİN YÜZDE 65’İ İNANÇSIZ”

Partinin gençlik yapılanması olan Anadolu Gençlik Derneği’ne (AGD) dönük mesajlar vermesi de dikkat çeken Asiltürk, “Seçme ve seçilme yaşı 18’e indirildiği için, bugüne kadar yaklaşık 8 milyon genç, seçme ve seçilme hakkını kazandı. Ömüzdeki seçimde bunlar oy kullanacaklar” derken “Anadolu Gençlik Derneği’nin, bir araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre, bu 8 milyon gencin %65’i, kendilerine ahlâki ve mânevî değerler öğretilmediği için, inançsız olduklarını açıkça söylüyorlar. Bunların dışında, %35 oranında, yaklaşık 3 milyon genç Allah’a iman ettiklerini ifâde ediyor. İnançlı olduklarını söyleyen gençlere, hangi partiye oy veriyorsunuz diye sorulunca, hiç bir partiye oy vermiyoruz diyorlar. Anket görevlisi sizin inancınıza uygun bir parti var. Saadet Partisi, ona niçin oy vermiyorsunuz diye sorunca, gençler biz o partinin de bizim inançlarımızı, savunduğunu duymadık. Basında yer alan haberleri izliyoruz, o parti de diğer partiler gibi sâdece iktidarı tenkit ediyor diye cevap veriyor.” ifadelerini kullandı.

Asiltürk, “İnşaallah, önümüzdeki kongrede alacağımız kararlarla, Saadet Partimiz, kuruluşundaki değerleri savunur hâle gelir” tweetiyle partiyi Cumhur ittifakına yakınlaştırma hedefini açıkladı.