Saadet Partili iki belediye başkanı AKP'ye geçti

Saadet Partisi’nden istifa eden Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı ile Elazığ Yazıkonak Belediye Başkanı AKP’ye katıldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarına rozet taktı.

Saadet Partili iki belediye başkanı AKP'ye geçti

Elazığ Yazıkonak’ın Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ile Diyarbakır Çüngüş’ün Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, partilerinden istifa ederek, AKP’ye katıldı. Her iki belediye başkanı da Saadet Partisi’nden seçilmişlerdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından AKP’ye katılan belediye başkanlarına rozet taktı. Öte yandan AKP’ye katılan belediye başkanı sayısı 40’a yükseldi.
Ali Suat Akmeşe, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olduğu Saadet Partisi’yle yüzde 50,35 oy alarak başkan seçilmişti. Belediye meclisinde de Saadet Partisi’nin oranı yüzde 45.86 olmuştu.
Akmeşe, geçtiğimiz yıl Saadet Partisi’nden istifa etmiş, istifaya dair açıklamasında “Gördüğüm lüzum üzerine Saadet Partisi’nden ayrılma kararı aldım. Görevimi bağımsız olarak sürdüreceğim. Gayem halka eşit şekilde güzel hizmetler sunmak” ifadelerini kullanmıştı.

KAZMALI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ve beraberindekiler, 2019’da seçim tebriklerini kabul ettiği sırada eski AKP’li Belediye Başkanı ve yakınlarının saldırısına uğramıştı. Akmeşe, kafasına aldığı kazma darbesiyle, bir partili ile bir polis memuru da silahla yaralanmıştı. Yaralılar ambulans helikopterle acil servise kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.