Saadet Partili Asiltürk'ten Diyanet'e ziyaret

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Asiltürk, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı ziyaret etti.

Saadet Partili Asiltürk'ten Diyanet'e ziyaret

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Sayın Oğuzhan Asiltürk’ü bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızda misafir ettik. Nazik ziyaretleri için kendisine teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Birkaç ay önce Saadet Partisi Genel Merkezinde bir grubun Karamollaoğlu’nun devre dışı bırakmak üzere bir hazırlık içinde olduğu iddiası gündeme gelmişti.

Saadet Partisi kongresinde ‘eksen kayması’ tartışması yaşanmış, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile Oğuzhan Asiltürk ekibi karşı karşıya gelmişti.

AKP, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması sürecinde Asiltürk ile olumlu görüşmeler gerçekleştirmişti. Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaret etmişti.

Temel Karamollaoğlu, AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ndeki kalabalığa dikkat çekerek, “Kovid-19 salgınının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde böyle bir kongrenin tıka basa olması insanı düşündürüyor.” demişti. Asiltürk ise Karamollaoğlu’nu beklemeksizin Erdoğan’ı tebrik etme yarışına girmişti.

Son olarak Erdoğan, Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk ile iftar yapmıştı.

Asiltürk’ün son hamlesi, Genel Başkanlık niyetinin devam ettiği göstergesi olarak yorumlandı.