Rusya'dan Türkiye'ye 1 Haziran'a kadar havayolu kısıtlaması

Rusya, 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar Türkiye’ye uçuşları kısıtlama kararı aldı.

Rusya'dan Türkiye'ye 1 Haziran'a kadar havayolu kısıtlaması

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu iletişimin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Rusya, 15 Nisan – 1 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye uçuşlara kısıtlama getirildiğini duyurdu. Rus hükümeti ayrıca tur operatörlerine Türkiye’ye tur satışlarına ara vermelerini önerdi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların sınırlandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Tatyana Golikova, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki hava yolu taşımacılığına dair açıklamalarda bulundu.

Covid-19 salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını belirten Golikova, “Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan – 1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi” dedi.

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ayrıca Türkiye’de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya’ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak. Rusya vatandaşlarının sağlığını korumak bir önceliktir.”

Süreci yakından takip etmeyi devam ettireceklerini belirten Tatyana Golikova, salgınla ilgili gelişmelerin olumlu yönde ilerlemesi halinde uçuşların tekrar normale döneceğini söyledi.