Rusya'dan S-400 çıkışı: Türkiye bununla NATO’nun güvenliğini temin ediyor

S-400'ler hakkında "Bu bir savunma silahı, saldırı amacıyla kullanılamaz." diyen Rostec CEO’su Çemezov, "Aksine, Türkiye bununla NATO’nun güvenliğini temin ediyor” ifadelerini kullandı.

Rusya'dan S-400 çıkışı: Türkiye bununla NATO’nun güvenliğini temin ediyor

Türkiye ile yapılan S-400 anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Gelişmiş Teknolojili Endüstriyel Ürünlerin Geliştirilmesi, Üretimi ve İhracatı için Devlet Kurumu (Rostec) CEO’su Sergey Çemezov, Rusya’ya karşı kullanılabilecek bir teknolojinin tamamen transfer edilmesinin mümkün olmayacağını söyledi. Çemezov,“İsteseydik bile, Türkiye’nin böylesi bir gelişkin ekipmanın üretimini örgütleyebilmesi pek mümkün değil” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Rostec CEO’su Sergey Çemezov, bu sistemin NATO’nun güvenliğine zarar vermeyeceğin söyledi.

RT kanalına konuşan Çemezov “Bu bir savunma silahı, saldırı amacıyla kullanılamaz. NATO’nun savunmasına nasıl zarar verebilir anlamıyorum. Aksine, Türkiye bununla NATO’nun güvenliğini temin ediyor” dedi.

Türkiye ile yapılan anlaşma sonucu S-400’lerin kısmen yerelleştirilebileceğini belirten Çemezov, Rusya’ya karşı kullanılabilecek bir teknolojinin tamamen transfer edilmesinin ise mümkün olmayacağını söyledi ve ekledi: “İsteseydik bile, Türkiye’nin böylesi bir gelişkin ekipmanın üretimini örgütleyebilmesi pek mümkün değil.”