Rusya'da koronavirüse karşı geniş çaplı aşılama süreci başlıyor

Putin, "Toplu aşılamadan geniş çaplı aşılama sürecine geçmeliyiz. Haftaya geniş çaplı aşılamaya başlamanızı ve bunun için çalışma programı oluşturmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya'da koronavirüse karşı geniş çaplı aşılama süreci başlıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geniş çaplı aşılama sürecine başlanması talimatı verdi.

Putin, hükümet üyeleri ile video konferans yoluyla yaptığı toplantıda, ülkedeki Covid-19 durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya’da Covid-19 günlük vaka sayısının azalmakta olduğunu belirten Putin, “Bu bizi rehavete sürüklememelidir.” ifadelerini kullandı.

Putin, Covid-19’un daha bulaşıcı bir türünün ortaya çıktığı İngiltere’deki durumu endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Ülkede, Covid-19’a karşı geliştirilen “Sputnik V” aşısıyla toplu aşılamanın başladığını hatırlatan Putin, “Toplu aşılamadan geniş çaplı aşılama sürecine geçmeliyiz. Haftaya geniş çaplı aşılamaya başlamanızı ve bunun için çalışma programı oluşturmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TOPLU AŞILAMA DEVAM EDİYOR”

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da toplu aşılamanın devam ettiğini belirterek 14 Ocak’a kadar bölgelere 600 bin doz aşının daha ulaştırılacağını söyledi. Golikova, ocak sonuna kadar da 2 milyon 100 bin doz aşının kullanıma hazır olacağını belirtti. Vatandaşların bin 331 merkezde aşılandığını dile getiren Golikova, “Aşılama merkezlerinin sayısını artırmak için bölgelerle görüşüyoruz” dedi.

TOPLAM 63 BİNİ AŞKIN ÖLÜM

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte Covid-19 vaka sayısı 22 bin 850 artarak 3 milyon 471 bin 53’e, ölenlerin sayısı ise 566 artışla 63 bin 370’e yükseldi.