Rusya: Ukrayna sınırındaki birliklerimiz gerek görüldüğü sürece orada kalacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov günlük basın toplantısında Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın bölgedeki askeri varlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Rusya: Ukrayna sınırındaki birliklerimiz gerek görüldüğü sürece orada kalacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov düzenlediği basın toplantısında Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki Rus askeri birlikleri hakkında “Askeri yönetimimiz ve Başkomutanımız (Vladimir Putin) tarafından ne kadarlık bir süre uygun görülürse o kadar kalacak” açıklamasında bulundu.

Rus birliklerin sınıra yakın bölgelere kalıcı olarak mı yoksa belirli bir süre için mi orada kalacağına dair yöneltilen soruya ise Pekov, “Bunu size kesin olarak söyleyemem. Birliklerimizin konuşlandırılmasına ve farklı noktalara kaydırılmasına ilişkin planlar hakkında bilgi sahibi değilim” diyerek cevap verdi.

Rusya’nın kimseyi tehtid etmediğinin altını çizen Peskov, “Daha önce defaatle söylediğim şeyi bir kez daha tekrar ediyorum; Rusya kimseyi tehdit etmedi ve etmiyor, kimse için tehdit oluşturmuyor. Rusya Silahlı Kuvvetleri, Rusya topraklarında gerekli ve uygun görülen bölgelerde bulunuyor” ifadelerini kullandı.