Rusya, şartlı olarak bin Afgan'ı ülkeye alacak

Rus pasaportuna sahip, Rusya’da çalışma, oturum izni veya öğrenci vizesi olan 1000 Afgan'ın ülkeye kabul edileceği açıklandı.

Rusya, şartlı olarak bin Afgan'ı ülkeye alacak

Rusya’nın, Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan gelecek yaklaşık 1000 kişinin ülkeye girişine izin verdiği belirtildi. Rus pasaportuna sahip, Rusya’da çalışma, oturum izni veya öğrenci vizesi olan kişilerin ülkeye alınacağı kaydedildi.

Rusya’da bulunan Afganistan Diaspora Merkezinin Başkanı Gülam Muhammed Celal, RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Afganistan’da bulunan bazı Afganların Rusya’ya gitmek istediklerini ve Rusya’nın Kabil’deki büyükelçiliğine başvuru yaptıklarını söyledi. Celal, “Başvuruda bulunan Afganlar dört kategoride yer alıyor. Bunlar, Rusya pasaportuna sahip olanlar, çalışma veya oturum izni olanlar ve Rusya’da öğrenci olanlar. Rusya, başvuruda bulunanlardan yaklaşık 1000 kişiye Rusya’ya giriş izni verdi” dedi. Söz konusu kişilerin eylül ayında Rusya’ya gidebileceklerini kaydeden Celal, “Afganistan’daki sivil uçuşlar 31 Ağustos’a kadar durduruldu. Bu nedenle bu tarihin öncesinde gelebileceklerini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.