Rusya: NATO kendi iç sorunlarıyla uğraşsın

Stoltenberg, "Rusya'nın güçlenmesinden endişe duyduğumuz için Karadeniz'deki varlığımızı artırıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Rusya: NATO kendi iç sorunlarıyla uğraşsın

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Rusya hakkındaki açıklamaları ile ilgili yorumunda NATO ülkelerine, Rusya’yı eleştirmek yerine kendi iç sorunlarıyla ilgilenmelerini önerdi.

Basın mensuplarına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in daha önce Rusya hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO ülkelerine Rusya’yı eleştirmek yerine kendi iç sorunlarıyla ilgilenmelerini önerdi.

Zaharova, “Üyeniz olan ülkelerdeki sorunlarla ilgilenin. NATO ülkelerinde aşılama, kriz, insan hakları gibi beklemeksizin müdahale gerektiren sorunlar var. Onları çözdüğünüz zaman deneyimlerinizi hemen incelemeye başlayacağız. Fakat sadece başarılı olanları” diye konuştu.

Stoltenberg, “Rusya’nın güçlenmesinden endişe duyduğumuz için Karadeniz’deki varlığımızı artırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın dünyanın çeşitli yerlerinde askeri olanaklarını geliştirmeye yönelik rotasına devam ettiğini söylemiş, ayrıca Rusya’ya siber alanda saldırgan eylemlerde bulunmak, diğer ülkelerdeki seçimlere müdahale etmeye çalışmak ve dezenformasyon yaymakla suçlamıştı.

“Yıllarca sürdürdüğümüz baskı ve Rusya’yı yapıcı bir diyaloğa katma girişimlerimize rağmen bu ülke, kendi topraklarındaki baskıcı önlemleri ve dışarıdaki saldırgan davranışlarını yoğunlaştırıyor” diyen Stoltenberg, sözlerine şöyle devam etmişti:

“Eskisi gibi Rusya’nın siyasi muhalefete yönelik acımasız baskılarını izlemeye devam ediyoruz, tutuklanan Aleksey Navalnıy ve barışçıl gösterilere katılan diğer kişilerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.”