Rusya, Filistin’e yeni koronavirüs aşısı sevkiyatları yapacak

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, Filistin’e yeni koronavirüs aşısı sevkiyatları yapma hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Rusya, Filistin’e yeni koronavirüs aşısı sevkiyatları yapacak

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Direktörü Kirill Dmitriyev, St. Petersburg Ekonomi Forumu’nda (SPIEF) Filistin’e yeni bir Sputnik V aşısı sevkiyatı planlanıp planlanmakları sorusu karşısında, “Tabii ki planlıyoruz” yanıtını verdi.

Dmitriyev, Filistin’e Sputnik V aşısının hafifletilmiş formu olan Sputnik Light aşısının da tedarik edileceğini ekledi.

RDIF Direktörü ayrıca, Filistin’e birkaç önce aşı tedariki yaptıklarını da hatırlattı ve “Sadece zengin olanların değil, her ülkenin aşılara erişimi olması bize göre çok mühim bir konu. Bundandır ki Filistin ile yoğun bir biçimde çalışıyoruz” dedi.

Sadece bir doz olarak uygulanan Sputnik Light aşısı, Filistin’de mayıs sonunda kullanım için onaylanmıştı. Söz konu aşısının iki doz şeklinde uygulanan klasik formu Sputnik V de Filistin’de ocak ayında tescil edildi.

Filistin’e şubat ayında 10 bin ton Sputnik V aşısı sevk edildiği biliniyor. Aşının iki doz olarak uygulandığı düşünülürse, söz konusu sevkiyat, 5 bin Filistinlinin koronavirüse karşı aşılanmasına olanak verdi.