Rusya Dışişleri Bakanı: Stalin’e saldırı, 2. Dünya Savaşı tarihine saldırıdır

Lavrov, Sovyet lider Josef Stalin'in, dönemin ‘baş kötü adamı’ olarak gösterme çabalarının ülkenin geçmişine ve 2. Dünya Savaşı’nın sonuçlarına saldırının bir parçası olduğunu ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı: Stalin’e saldırı, 2. Dünya Savaşı tarihine saldırıdır

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Sovyet lider Josef Stalin’in, dönemin ‘baş kötü adamı’ olarak gösterme çabalarının ülkenin geçmişine ve 2. Dünya Savaşı’nın sonuçlarına saldırının bir parçası olduğunu ifade etti.

Volgograd şehrinde Stalingrad Meydan Muharebesi Müzesi’nde düzenlenen bir etkinliğe katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, burada bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada Lavrov, “Josef Stalin tüm süreçleri yönetmek zorunda kalmıştı. Tarihe dokunulmaması gerektiği fikrine kesinlikle katılıyorum. Stalin’e, ‘baş kötü adam’ şeklinde saldırılması, savaş öncesinde, sırasında ve sonrasında yaptıklarının aynı sepete koyulması, geçmişimize, 2. Dünya Savaşı sonuçlarına saldırının bir parçası” ifadelerini kullandı.

Lavrov, “Elbette tarih, bir bütün olarak, tüm belirsizlikler ve karmaşıklığıyla algılanmalı” diye de ekleme ihtiyacı hissetti.

17 Temmuz 1942 – 2 Şubat 1943’te gerçekleşen Stalingrad Meydan Muharebesi, 2. Dünya Savaşı’nın gidişatını değiştiren en büyük meydan muharebelerinden biri olarak tarihte yerini aldı.