Rusya ABD'li 10 diplomatı sınır dışı edecek iddiası

Rusya'nın ABD'nin uygulamış olduğu yaptırımla karşı olarak aralarında, Moskova Büyükelçiliği Sözcüsü'nün de olduğu 10 diplomatı sınır dışı edeceği iddia edildi.

Rusya ABD'li 10 diplomatı sınır dışı edecek iddiası

Rusya ve ABD arasında artarak devam eden yaptırım hamlelerine bir yenisi daha ekleneceği iddia edeldi.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rusya’nın ABD’nin yaptırımlarına karşılık olarak sınır dışı etmeye karar verdiği 10 diplomatın arasında ABD Moskova Büyükelçiliği Sözcüsü Rebecca Ross’un da bulunduğunu ifade etti.

Gazetenin üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı bilgiye göre, Ross’un da bulunduğu 10 diplomata Rusya’yı terk etmeleri için 21 Mayıs’a kadar zaman verildi. Rusya, bu kararı ABD’nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşı almıştı. ABD aynı zamanda 2020 seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı düşünülen 32 kişiye yaptırım uyguladı ve ABD bankalarına Rusya ile ilgili yeni yasaklar getirmişti.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi,”Bu bir Rus girişimi değil” dedi ve ABD’nin Moskova’ya 6 aydır Washington’daki Büyükelçiliği’ne yeni bir sözcü atama izni vermediğini söyledi.

Kaynak, Rusya’nın daha önce benzer pozisyonlarda bulunmuş bir diplomatı göndermek istediğini ancak ABD’nin vize dökümanlarını hiçbir açıklama yapmadan geri gönderdiğini ifade etti.