'Rüşvet'ten yargılanan eski belediye başkanına ev hapsi

Ceyhan Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' operasyonunda gözaltına alınan ve 4 buçuk aydır tutuklu bulunan eski belediye başkanı Kadir Aydar'a yargılandığı mahkemece ev hapsi cezası verildi.

'Rüşvet'ten yargılanan eski belediye başkanına ev hapsi

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘rüşvet ve irtikap’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında,  eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, belediye personeli Şevket Açan ve iş adamı Murat İnanır tutuklandı. Şüphelilerden bazıları için ev hapsine karar verilirken bazıları da adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kadir Aydar ve beraberindeki 4 kişi hakkında iddianame düzenlendi. İddianame, Ceyhan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. 5 Mayıs’ta mahkemeye çıkartılan Kadir Aydar’a ev hapsi cezası verildi.

Ceyhan Belediyesi İmar Müdürü Gül Derya Demir, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, belediye personeli Şevket Açan ve iş insanı Murat İnanır ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların yargılanmalarına devam edilecek.