Rüşvet dosyası, bakanı kızdırdı

CHP'li milletvekili Aydın Özer, Tarım ve Orman Bakanlığındaki bir rüşvet iddiasını dile getirdi.

Rüşvet dosyası, bakanı kızdırdı

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği TBMM Genel Kurulunda önceki gün de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, çiftçilerin dertlerini ve sıkıntılarını görmezden gelmekle eleştirdi.

RÜŞVET DOSYASI BAKANI KIZDIRDI

CHP’li Özer, konuşmasında ayrıca bir de rüşvet dosyası açtı. Özer geçen aylarda sığır ithalatında 120 bin dolarlık rüşvet alındığı iddialarına dair Bakanın “150 bin kişilik teşkilatın başındayım, herkese sahip çıkamam ama bir şey bulduğum zaman gereğini yaparım” demesini hatırlatarak “Şimdi, size bir dosya sunacağım” dedi.

Bunun üzerine Bakan “Ne biliyorsan hemen git, savcılar orada. İddianı ispat etmiyorsan şerefsizsin. Niye bugüne kadar gitmedin” diye bağırdı.

Özer “Size dosyayı vereceğim” deyince de Bakan Pakdemirli, bu kez “Savcılar orada, Niye bugüne kadar gitmedin” dedi.

“HİÇBİR ŞEY BULAMAZSANIZ BİLE BİR ŞEYLER BULURSUNUZ”

Özer, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bu dosyanın içinde vatandaşa verilen antetli kâğıtta resmî yazışma görünümlü sahte evraklar, savcılığa şikâyet etmesin diye bürokratınız tarafından vatandaşa gönderilen 15 bin liralık senet, teftiş kurulu kararı, savcılık ifadeleri falan var. Yani hiçbir şey bulamasanız bile mutlaka bir şeyler bulacağınıza inanıyorum.

Bu arada, konuyla ilgili tarafınıza 3 Kasımda bir önerge sunmuştuk. Orman Genel Müdürlüğü bize resmî bir yanıt vereceğine, çıkan haberlere dair basına yanıt göndermiş, demiş ki: “Bu kişi yalan söylüyor.” Vatandaş mı yalan söylüyor bilemeyiz ama aile bütünlüğü bozulan kişi, çocukları bile kendisiyle dalga geçiyorsa bu işin peşini bırakmayacaktır.

Sayın Bakan, keşke bürokratlarınıza sahip çıksaydınız. Bizim arzumuz, mağdur vatandaş sayısının değil ahlaklı bürokrat sayısının çok olmasıdır; çabamız bu yönde olacaktır.”

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN TEKZİP

“Rüşvet dosyası, bakanı kızdırdı” haberimiz üzerine Orman Genel Müdürlüğü, gazetemize bir tekzip metni gönderdi. OGM tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

11.12.2021 tarihli Gazete Manifesto internet sitesinde “Rüşvet dosyası, bakanı kızdırdı” başlıklı haberinize istinaden Orman Genel Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

“İzmit’te Recep Ablak isimli vatandaşın kurumumuz bünyesinde bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldığına dair habere ilişkin;
Recep ABLAK isimli vatandaşın kurumumuz personeline isnat ettiği, işe alınma vaadiyle dolandırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde bahsedilen resmi yazışma süsü verilmiş olan ve kurumumuza ait olduğu iddia edilen yazışmaların kurumumuzla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Şahsın elinde bulunan evraklar kurumumuza intikal etmiş, kurumumuz muhakkiklerince yapılan incelemede söz konusu evrakların sahte oldukları anlaşılmıştır. Evrakların sahte olması sebebiyle şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç ile ilgili adli ve idari işlemler devam etmektedir.

Haberde bahsi geçen Antalya milletvekilimiz Sayın Aydın Özer’e ait olan soru önergesi ile ilgili olarak, kurumumuza 18.11.2021 tarihinde gelmiş olup gerekli incelemeler yapılarak Orman Genel Müdürlüğümüzce 29.11.2021 tarihinde cevaplanmıştır.”