Rize Barosu'na 870 avukattan çağrı: İkizdere halkının yanındayız

870 avukat, İkizdere'de köylülerin taş ocağına karşı verdikleri mücadelenin yanında olduklarını açıkladı.

Rize Barosu'na 870 avukattan çağrı: İkizdere halkının yanındayız

Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’ne taş ocağı yapmak isteyen Cengiz İnşaat’a karşı köylülerin mücadelesine avukatlardan da destek geldi.

Türkiye’deki 64 baroya bağlı 870 avukat İkizdere halkının yanında olduklarını belirterek, Rize Barosu’na çağrıda bulundu. Avukatların imzası ile yapılan yazılı açıklamada, “Rize Barosu’na açık çağrı; İkizdere halkının yanındayız ve Rize Barosu’nu da burada görmek istiyoruz” denildi.

Açıklamada, “Bir uçurumun kenarından bakıyorlar hepimize, ellerini uzatmışlar ve bizi kurtarmaya çalışıyorlar. Günlerdir kuşlarla, çiçeklerle, arılarla, uçan kuşla bize yaşamı hatırlatıyorlar. Biz burada, bu ormanda yaşamak istiyoruz diyorlar. Yaşamı kendinden bilip çığlık atıyorlar. Onların sesini önce avukatları, gazeteciler, sonra çevre örgütleri duydu. Sonra binler, onbinler.. Sonra onların sesini 64 Baroyu temsilen Baro Başkanları duydu.

Bizi uçurumun kenarından uyaran bu sese kulak kesilmeye davet ediyoruz. Aşağıda imzası bulunan avukatlar olarak Rize Barosu’na sesleniyoruz: Bu uçurumun kıyısında Rize İkizdere halkının sesini duyun. Onların, hak, hukuk ve adalet mücadelesine kulak kesilin. Bu haksızlığın, ekokırımın, gasbın ve yağmanın karşısında, yaşamın yanında yer almaya davet ediyoruz” denildi.