Ravza Kavakçı'nın İBB'den aldığı 'burs'a ilişkin 'güncelliği yok' raporu veren hakim eski İBB avukatı çıktı

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı'nın İstanbul Büyükşehir Beledeyesi'nden aldığı yüz binlerce liralık 'burs'a ilişkin "güncelliği yok" raporu veren hakim eski İBB avukatı çıktı.

Ravza Kavakçı'nın İBB'den aldığı 'burs'a ilişkin 'güncelliği yok' raporu veren hakim eski İBB avukatı çıktı

Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki bugükü köşesinde ‘’ O hâkim İBB avukatı çıktı” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında Pehlivan,  Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul milletvekili Ravza Kavakcı Kan’ın ABD’de eğitim görmek için harcanılan paranın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karşılandığı iddiaları üzerine harekete geçen müfettişlerin hazırladığı rapora ilişkin “güncelliği yok” diyen hakime yer verdi.

Pehlivan, hakimle ilgili “AKP yönetimindeki İBB dönemine dair bir yazıyla ilgili karar veren hâkim, AKP yönetimindeki İBB’de yedi yıl boyunca avukatlık yapmıştı.“ yazdı.

Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gün geldi, devran döndü, tatlı hayat bitti. O belediyenin yeni başkanı hakkınızda bir müfettiş görevlendirdi. O müfettiş her satırı resmi yazışmaya ve dekonta dayanan bir rapor yazdı. Yetmedi, o belediye hakkınızda suç duyurusunda bulundu. Yetmedi, aldığınız para faiziyle geri istendi. Gazetecinin teki de çıktı, işte tüm bu yeni gelişmeleri köşesine taşıdı.

Sonra bir hâkim çıktı. O gazetecinin “basın hürriyetinin sınırlarını aştığını” söyledi. Yeni çıkan müfettiş raporuna rağmen, “zaten güncelliği de yok bu meselenin” dedi. Ne garip, sadece siz değil, gazeteci de şaşırmadı bu karara.

Zira o gazeteci, baktı kararın altında imzası olan hâkimin ismine…

2019’da hâkimliğe geçen avukatlardan biri olduğunu gördü. Sonra YÖK’ün sitesinde yüksek lisans tezini buldu. Orada özgeçmişi vardı.

Bir de ne görsün o gazeteci? AKP yönetimindeki İBB dönemine dair bir yazıyla ilgili karar veren hâkim, AKP yönetimindeki İBB’de yedi yıl boyunca avukatlık yapmıştı.

İyi ki bu öyküdeki bir dönemin belediye çalışanlarından değilim. Haksızlığa uğramayı yeğlerim.”

Pehlivan: Ravza Kavakcı Han, bize borcunu ödemeden emeklilik hayatına mı geçmek istiyor?

Dolar akmış: AKP’li vekil Kavakçı, ABD’de okurken İBB’den ne kadar kaynak aldı?