Rabıta Vakfı'na ait kaçak mescidin yıkımına durdurma kararı

İsmailağa Cemaati'ne ait olan Rabıta Vakfı'nın Çatalca'daki arazisi üzerine yapılan kaçak mescit geçtiğimiz günlerde İBB ekiplerince yıkılmak istenmişti. Fakat mahkeme jet bir karara imza atarak yıkım sırasında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Rabıta Vakfı'na ait kaçak mescidin yıkımına durdurma kararı

İsmailağa Tarikatı’na ait Rabıta Vakfı tarafından, Nesin Vakfı’nın İstanbul Çatalca’daki arazisinin yanındaki araziye yaptırılan kaçak inşaatın yıkımı mahkeme kararıyla engellendi.

AKP’li Çatalca Belediyesi’nin göz yumduğu kaçak inşaat, geçtiğimiz günlerde çevredeki yurttaşların şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından durdurularak mühürlendi.

YIKIM ESNASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Çatalca Belediyesi, yıkım kararı verilen yapının yıkım işlemleri için yeterli araç ve techizat olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belesiyesi’nden (İBB) destek istedi. Bölgeye giden İBB ekipleri, yapının ruhsatsız ve imar mevzuatına aykırı bir şekilde inşa edildiğini belirterek yıkım işlemini gerçekleştirmek istedi.

Ancak Bölge İdare Mahkemesi, yıkım işlemi için hazırlık yapıldığı esnada yürütmeyi durdurma kararı verdi. İBB ekipleri de mahkeme kararı nedeniyle yıkım işlemini gerçekleştiremedi.