Türkiye’nin NATO’ya girişinin hikayesi

Türkiye’nin NATO’ya girişinin hikayesi

14-03-2021 10:07

İnönü, NATO’nun kapısını çalarken Menderes, Kore’ye asker göndermeye karşılık Türkiye’nin NATO’ya girmesi sağlayan isimdir. Bu açıdan İnönü ve Menderes arasında bir süreklilik bulunuyor.

Gecikmiş bir Pusula ile karşınızdayız. Şubat ayı için düşündüğümüz NATO konusunu şimdi yayınlıyoruz. 13 Şubat tarihi ülkemizin NATO üyeliğinin tarihi. Bu sebeple Türkiye’nin NATO’ya nasıl girdiğini konu edindik.

İnönü, NATO’nun kapısını çalarken Menderes, Kore’ye asker göndermeye karşılık Türkiye’nin NATO’ya girmesi sağlayan isimdir. Bu açıdan İnönü ve Menderes arasında bir süreklilik bulunuyor. Biz de düzen siyasetindeki bu gerçekliğe parmak bastık ve ilk yazımız Gökmen Kılıç tarafından kaleme alındı: NATO’nun kapısını çalan CHP başlıklı yazımızı Hanife Şahan tarafından yazılan yazımız takip ediyor: Bağımsız Türkiye’den “Küçük Amerika”ya…. Üçüncü yazımız ise İleri karakol olmaktan vaz mı geçildi? başlığı ile Vedat Altan imzalı. Ve son yazımız ise Ali Ateş tarafından İnönü’den Menderes’e NATO’culuk: Türkiye’nin esareti! başlığıyla yazıldı.

İyi okumalar.