"PTT yönetimi kaynakları yandaşları için kullanıyor"

HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT yönetiminin kaynakları kendileri ve yandaşları için kullandığını söyledi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN), Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü (PTT) yönetimi tarafından üye ve yöneticilerine dönük baskı ve sürgün uygulamalarına ilişkin İstanbul Sirkeci’de bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı. “PTT’de sendikal ayrımcılık ve baskıya son hukuksuzluğa dur de” pankartının açıldığı açıklamada, “Sürgüne hayır” ve “Evde hayat PTT’de sürgün var” dövizleri taşındı.

HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, sendikalarının örgütlü olduğu kurumlarda sistematik bir şekilde saldırıların olduğunu belirtti. Sendikal faaliyet yürüten şube yöneticilerinin ve üyelerinin, iş yerlerinden kilometrelerce uzağa sürgün edildiğinin altını çizen Balcan, sendikal çalışma ve faaliyetlerinin engellenmek istenildiğini söyledi. 5 gün önce Şişli Posta Dağıtım Merkezi’nde sürgünlerin yaşandığını aktaran Balcan, “Şube yöneticilerinin görev yaptıkları yerden uzaklaştırılması yasa ile engellenmiş olmasına rağmen 2 şube yöneticimiz ve 2 üyemiz aynı gün içinde İstanbul’un dört bir yanına gönderilmiş ve aynı gün yerlerine yandaş sendikanın üye ve yöneticileri atanmıştır. Bu açık seçik sendika ayrımcılığı ve yandaş sendikaya desteğin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

‘PTT AYRIMCILIK YAPIYOR’

PTT emekçilerinin insanca koşullarda yaşaması ve çalışabilmesi için mücadele ettiklerini aktaran Balcan, “PTT yönetimini size şikâyet ediyoruz. Sendikal ayrımcılık yapıyor, adam kayırıyor, liyakatsiz atamalara imza atıyor ve kurum kaynaklarını kendileri, yandaşları ve aileleri için fütursuzca kullanıyorlar” dedi.
Balcan, emekçileri mobbinge ve sürgünlere karşı mücadele etmeye çağırdı.