Portekiz'de Delta varyantı alarmı

Portekiz'in başkenti Lizbon'a giriş ve çıkışlar Cuma'dan Pazartesi'ye kadar acil durumlar dışında kısıtlandı.

Portekiz'de Delta varyantı alarmı

Portekiz’de Delta varyantının yol açtığı enfeksiyonların hızla artması nedeniyle başkent Lizbon’da yeni kısıtlamalar devreye girdi. Lizbon’a giriş ve çıkışlar Cuma’dan Pazartesi’ye kadar acil durumlar dışında kısıtlandı. Hükümet, cuma öğleden sonra başlayıp pazartesi sabahına kadar sürecek kısıtlama süresince 2 milyon 800 bin nüfuslu başkentten çıkışlara ve bu kente yapılacak ziyaretlere izin verilmeyeceğini duyurdu.

Perşembe günü 928 yeni enfeksiyonun kaydedildiği Lizbon’da böylece 19 Şubat’tan bu yana en yüksek enfeksiyon seviyesine ulaşıldı. Başkentte tespit edilen vakaların sayısı ülke genelinde görülen yeni enfeksiyonların yaklaşık yüzde 75’ini oluşturdu. Yaklaşık 10 milyon nüfuslu Portekiz’de son 24 saatte bin 233 yeni vaka kayıtlara geçti.

Hükümet Sözcüsü Mariana Vieira da Silva, Lizbon’da şu sıralarda baskın şekilde yayılan koronavirüsün, ilk kez Hindistan’da görülen Delta varyantı olduğunu söyledi. Sözcü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tür önlemleri almak kolay değil, ancak Lizbon’daki durumun tüm ülkeye yayılmaması için gerekli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.