Polis ve bekçiler 15 yaşındaki çocuğu öldüresiye darp etmişti: Soruşturma açıldı

Batman Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda bulunarak polis, bekçi ve doktor hakkında işlem yapılması istemişti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Polis ve bekçiler 15 yaşındaki çocuğu öldüresiye darp etmişti: Soruşturma açıldı

15 yaşlarında olduğu belirtilen çocuk, bekçiler ve polisler tarafından parkın içinde yere yatırılıp tekme ve yumruklarla öldüresiye darp edilmişti.

Darp edilen çocuğun gözaltına alınmasına rağmen ifadesi alınmadı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözaltı öncesi muayene edilen V.S’ye, darp izlerine rağmen doktor tarafından sağlam raporu verilmişti.

Şiddet görüntülerinin  ardından Batman Barosu, Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda bulunarak polis, bekçi ve doktor hakkında işlem yapılması istemişti. Suç duyurusu dilekçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü’nde ‘görevli memura mukavemet’ten işlem yapılan V.S’nin, bekçi ve polislerce darp edildiği görüntülere yansımasına rağmen adli muayene için götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘sağlam raporu’ verilmesinin ‘görevi ihmal’ olduğu savunuldu. Ayrıca sağlam raporunun ardından V.S’nin götürüldüğü özel hastanede verilen darp raporu ile olayın görüntüleri savcılığa teslim edildi.

Batman Barosu, suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sağlam raporu düzenleyen doktor hakkında “görevi kötüye kullanma”, polis ve bekçiler hakkında ise “kötü muamele” ile “kasten yaralama” suçundan soruşturma başlattığını açıkladı.