Polis raflardaki gazeteleri topladı!

Yetkide sınır aşımı sürüyor...

Polis raflardaki gazeteleri topladı!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün polislerin görüntülerini ve seslerini kaydettirilmesini yasakladığı yönünde bir genelge yayımladığı ortaya çıkmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1 Mayıs öncesinde yayımladığı genelgede polislerin görüntülerinin ve seslerinin kaydedilmesine izin verilmeyeceği açıklanmıştı.

1 Mayıs’ta İstanbul, Taksim’de yürüyüş yapmak isteyen grubu çekmek isteyen gazeteciler, polis tarafından engellenmiş, akıl almaz genelge uygulamaya konulmuştu.

‘Yetki aşımı’ tartışmaları yaşanırken bu kez polis raflardaki gazeteleri topladı.

Tekirdağ’da saat 15.00’ten sonra gazete almaya giden yurttaşlar, raflarda hiç gazete bulamadı. İşletme sahipleri ise polislerin, “gazete satışının yoğunluk yarattığını” öne sürerek, raflardaki gazeteleri toplattırdığını belirtti.

BirGün’ün haberine göre Tekirdağ’da bir okuru, gazete almak için bayiye gittiğinde, raflarda hiç gazete bulamadı. İddiaya göre bunun nedeni ise saat 15.00’ten itibaren polislerin “gazete satışının yoğunluk yarattığını” öne sürerek, gazeteleri toplatması. Ancak “tam kapanma” kararının ardından açıklanan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde, gazete satışlarının engellenmesine dair hiçbir madde yok.

Gazete bulamayan yurttaşlardan biri, gazetelerin toplatılmasına “keyfi bir karar” diyerek tepki gösterdi: “Belirli bir saatten sonra gazete satışı olup olmayacağına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Memlekette kongreler lebaleb yapılırken bizim gazete almamız nasıl yasaklanabilir?”