Polis, kentsel dönüşüm adı altında yapılacak ranta karşı direnen yurttaşlara saldırdı

Güngören'e bağlı Tozkoparan Mahallesi 'kentsel dönüşüm' adı altında talan edilmek isteniyor. Talana karşı direnen yurttaşlara polis biber gazıyla müdahale etti

Polis, kentsel dönüşüm adı altında yapılacak ranta karşı direnen yurttaşlara saldırdı

İstanbul Güngören Tozkoparan Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, geçtiğimiz aylarda mahalle sakinlerinden evlerini boşaltmaları istendi. Yaşanan süreçte evlerini terk etmek istemeyen mahalle sakinleri ile polis ve belediye ekipleri arasında birçok kez arbede yaşandı.

Bu sabah saatlerinde Tozkoparan Mahallesi’nde yıkımı yapılması planlanan evlerin temel altyapı hizmetlerinin kesilmesi için çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve belediye ekipleri geldi. Alanda çok sayıda polis arabası bulundu. Yurttaşlar binayı korumak için evlerinin önünde nöbet tuttu. Bina sakinleri sinir krizi geçirdi. Mahalleye sağlık ekipleri yönlendirildi. Polis, kalkanlarla halkı sürmek istedi. Yurttaşlar, “Geçen gün evimize hırsız geldi kimse gelmedi” diyerek tepki gösterdi.

GÖZALTILAR VAR

Çevik kuvvet ekipleri binada oturanların açmadığı kapıyı, elleriyle asılarak yerinden söktü. Kalabalık ekiplerin içeri girmesine izin vermeyince, ekipler binanın bahçesine biber gazı sıktı. Polis ekiplerini engellemeye çalışanların arasından gözaltına alınanlar oldu.

Biber gazından etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri binaya girmeye çalışırken, bazı kişiler ekiplere su şişeleri ve kalas fırlattı. Müdahalenin ardından grup dağılırken, görevliler polis eşliğinde binaya girdi.