Pervin Buldan'dan Peker'in iddiaları sonrası açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sedat Peker'in eşi Savaş Buldan'ın öldürülmesine ilişkin sözlerinin ardından açıklama yaptı.

Pervin Buldan'dan Peker'in iddiaları sonrası açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eşi Savaş Buldan’ın öldürülmesine ilişkin ülkücü çete lideri Sedat Peker’in sözlerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Buldan, “Yıllardır hep söyledik şimdi yine söylüyoruz. Savaş Buldan ve arkadaşları Devleti yönetenler tarafından öldürüldü. Cinayeti işleyenler göstermelik yargılandı ve beraat etti. Şimdi yeniden başa dönüyoruz ve yargılanmaları icin girişimde bulunacağız..” dedi.

Peker, Youtube kanalı aracılığıyla yayınladığı 7. videosunda, Savaş Buldan’ın öldürülüşüne ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Emniyet Müdürlüğü döneminde (Ağar’dan söz ediyor) Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan uyuşturucu işi yapıyorlardı. Hepsinden para aldı. En son siyasete girdi. Hayali cumhurbaşkanlığıydı. Adam oraya çıkarken geçmişi temizlemek için Tansu Hanım’ı (Çiller) ikna etti. Milli Güvenlik Konseyi’ne sunum yaptı. Milli Güvenlik Konseyi’nde ‘devletler kendi gelecekleri için bu tip eylemler yapabilir’ diye sözlü karar çıkarıp başladılar hepsini öldürmeye. Vatan millet için değil kendi geçmişini temizlemek için yaptı”