Pervin Buldan: İktidarın parçası olmaya geliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Tekirdağ'da düzenlediği mitingde önümüzdeki seçimler için konuştu. Buldan, "Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hala HDP'yi kapatmaktan bahsediyorsunuz" dedi.

Pervin Buldan: İktidarın parçası olmaya geliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Tekirdağ Kızılpınar Mahallesi’nde düzenlenen “Demokratik Çözüm İçin Demokrasiye Çağrı” mitinginde konuştu.

Pervin Buldan, HDP’yi kapatmak için hazırlanan iddianamede “gerçekle alakalı somut bir şey olmadığını” belirterek “Hepsi vekillerimizin yaptığı konuşmalar, vekillerimizin haklımızla buluşmaları, vekillerimizin yapmış olduğu faaliyetleri bu kapatma davasının içine koymuşlar. HDP asla kapatılacak bir parti değildir. HDP’yi kapatmaya sizin gücünüz yetmez, yetmeyecek de.” dedi.

Buldan, “Ne kapanması ya sevgili arkadaşlar, biz bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz, yönetmeye. Biz iktidarın bir parçası olmaya geliyoruz. Siz hala HDP’yi kapatmaktan bahsediyorsunuz. İşte bunun için HDP’yi kapatmak isteyenler gelsinler bu meydanlara baksınlar” diye devam etti.

2023 seçimlerine de değinen Buldan, “Biliyorum ki seçim tarihine kadar sadece Trakya’da değil, sadece bu bölgede değil, Türkiye’nin her yerinde insanlarımızı seçimlere hazırlama gibi bir görev ve sorumluluğumuz var. Çünkü bu seçim tarihi bir seçim olacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimi olacak. Niye çünkü 20 yılı hak etme iktidarını sonlandıracağımız bir seçimi gerçekleştireceğiz. Bunun için çalışacağız, çalışacağız. O yüzden de kazanacağız ya başaracağız.” ifadelerini kullandı.