Pentagon'dan provokatif Karadeniz açıklaması

"Ve biz de rutin olarak Karadeniz içinde ve üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Bunda ileriye dönük bir değişiklik görmüyorum. Ama bahsettiğiniz o olay hakkında bilgim yok."

Pentagon'dan provokatif Karadeniz açıklaması

NATO’nun Rusya sınırlarına doğru askeri genişlemesi ve yığılması ilerlerken ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby provokatif bir açıklamada bulundu.

Bir gazeteci ABD keşif uçağının Rusya sınırı üzerinde uçmasıyla ilgili Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin  ‘ABD’nin provokasyonu nedeniyle Rusya’nın güçlü tepkisini desteklediği’ açıklamasını hatırlatınca, bu konuda bilgisi olmadığından spekülasyon yapamayacağını dile getiren Kirby, gazetecinin ağzından çıkan ‘Karadeniz’ sözünü duyunca şunları söyledi:

“Tekrar tekrar söylediğimiz gibi, uluslararası iznimizin olduğu yerlerde uçacağız, denize açılacağız, faaliyet göstereceğiz ve bunları yapmaya devam edeceğiz. Ve Karadeniz de uluslararası sulardır. Ve biz de rutin olarak Karadeniz içinde ve üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Bunda ileriye dönük bir değişiklik görmüyorum. Ama bahsettiğiniz o olay hakkında bilgim yok.”