Peker'den '10 bin dolar' aldığı iddia edilen AKP'li Metin Külünk hakkında önemli açıklama: Erdoğan ve Davutoğlu'nun arasını bozdu

Gecelek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün’den, 'Sedat Peker'den 10 bin dolar' aldığı iddia edilen eski AKP'li vekil Mwetin Külünk hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Peker'den '10 bin dolar' aldığı iddia edilen AKP'li Metin Külünk hakkında önemli açıklama: Erdoğan ve Davutoğlu'nun arasını bozdu

AKP’de 4 dönem milletvekilliği yapan ve birçok önemli görevlerde bulunan, Gecelek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün’den, Sedat Peker ve Metin Külünk ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

TV5’te Mustafa Yılmaz’ın sunduğu Kulis Ankara programında konuşan Üstün, 10 bin dolar tartışmasında ismi geçen Metin Külünk nedeniyle Erdoğan ile Davutoğlu’nun başbakanken karşı karşıya geldiğini belirtti.

Eski AKP’li Üstün, “Şimdi o ismi geçen arkadaşla Genel Başkanımız da gerginlik yaşadı, Ahmet Davutoğlu. Sebebi şuydu; ondan öncesindeki genel başkan Avrupa’dan sorumlu işte bir temsilci olarak onu atamış.

Ama oradan çok şikayetler vesaire gelmeye başlayınca bir de yabancı dili yok vesaire onu görevden aldı” ifadelerini kullandı.

Üstünde devamında ise “Tabii büyük bir tepki oldu vesaire ‘niye görevden alıyorsun.’ Gerekçeler söylendi ve onun yerine de Avrupa’da eğitim almış, Avrupa’da yaşayan Sayın Mustafa Yeneroğlu atandı. Hakikaten.

Ama bir tarafta resmi görevli Mustafa Yeneroğlu görevine devam ederken öbür taraftan ‘hadi aslanım’ denip sırtı sıvazlandı ve böyle çift başlı bir durum oldu. Ne zaman Sayın Ahmet Davutoğlu genel başkanlığı bıraktı ertesi günü o arkadaş Avrupa’dan sorumlu temsilci olarak yeniden atandı” dedi.