Patronu tarafından dövülen ve hapsi istenen çocuk işçi, cinsel istismardan kendini korumaya çalışmış!

Patronları Akif A. ve A.S’den 200 TL alacağını istediği için saatlerce dövülen 16 yaşındaki çocuk işçi Şükrü Can K. hakkında ‘hırsızlık ve silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Patronu tarafından dövülen ve hapsi istenen çocuk işçi, cinsel istismardan kendini korumaya çalışmış!

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Akif A. ve A.S.’nin “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 14 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, şüpheli Akif A’nın 4 bin TL parasını çaldığı ve balık kasasıyla kendisini darpetmeye çalıştığı yönündeki ifadesi üzerine Şükrü Can K.’nın “hırsızlık” ve “silahla basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından 6 yıla kadar hapsi istendi. Savcılık, Şükrü Can K’nın Akif A’nın cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla ilgili olarak da ‘yeterli şüphe’ oluşturacak delil bulunamadığından takipsizlik kararı verdi.

CİNSEL İSTİSMARDAN TAKİPSİZLİK KARARI!

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre, Şükrü Can K., “Akif A., pantolonumu indirmeye çalışıp, ‘ödemeyi bu şekilde yapacağım’ diye saldırdı. Kendimi korumak için balık kasasını elime aldım. Bu suç sayıldı ve hakkımda hapis cezası istendi. Ancak Akif A. hakkında cinsel istismardan takipsizlik kararı verildi. Kendimi korumak dışında hiçbir şey yapmadım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum” diye konuştu.

Şükrü Can K’nın avukatı Elif Tuğba Şahin, “Darp edilen müvekkilin bu suçlardan dolayı ceza alabilme ihtimali hukuk adına endişe vericidir. Şüpheli hakkında çocuğun cinsel istismar suçu yönünden delil yetersizliğinden dolayı kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Oysaki iki şüphelinin ve yine aynı işyerinde çalışan tanığın beyanlarına göre karar verilmiş ve mağdur beyanı tamamen yok sayılmıştır. Şüpheliler suçtan kurtulmak maksadıyla iddialarda bulunsalar da, bir gerçek vardır ki müvekkil sadece 200 TL alacağı için bu durumlara maruz kalmıştır” ifadelerini kullandı.