Patronu tarafından 5 saat boyunca dövülen çocuk işçinin hapsi istendi!

16 yaşındaki çocuk işçiye 2-6 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılırken, genci darp eden patrona ise 4-14 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

Patronu tarafından 5 saat boyunca dövülen çocuk işçinin hapsi istendi!

16 yaşındaki çocuk işçi Ş.C.K.,’nin çalıştığı balıkçı dükkanın patronları 34 yaşındaki Akif A., 29 yaşındaki Ali S., ile telefonda konuşarak 200 TL’lik alacağını almak için anlaştığı patronların dükkanına gitti. Parasını almak için patronunun yanına giden Ş.C K.’ye, A.A. ve A.S. kendileriyle birlikte akşama kadar pazar yerinde çalıştıktan sonra parayı vereceklerini söyledi. Çalışmaya başlayan Şükrü Can K., akşam olduğunda tekrar parasını istedi. A.A. ve A.S., dükkana döndüklerinde parayı verip, kendisini eve bırakacaklarını ifade etti.

Akşam saatlerinde patronlar, Ş.C.K.’yı iş yerine kapatarak sopa ve demir çubuklar ile dövmeye başladı. Patronlar yaklaşık 5 saat boyunca işkence uyguladı. Sabah saatlerinde kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesi ile izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Güvenlik görevlisinin haber vermesi ile olay yerine çağrılan 112 Acil servis ambulansı ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İki ayrı iddianame birleştirilerek Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada tutuklu sanık iş yeri sahibi Akif A. hakkında ‘cebir, tehdit, hile kullanarak hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar, darp edilen çırak Ş.C.K., hakkında ise hırsızlık ve balık kasasıyla darp etmeye çalışma gerekçesiyle ‘silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılık iddianamede, işçi Ş.C.K’nın gece vakti sayılan zaman diliminde müşteki Akif A.’ya ait aracın anahtarını gizlice alıp belli süre olay yerinden ayrıldığı ve aracın içerisinde bulunan parayı da almak suretiyle üzerine atılı tamamlanmış ’haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık’ ve müştekiyi ele geçmeyen balık kasası ile darp etmeye çalışarak ’silahla basit yaralamaya teşebbüs’ suçlarını işlediğini iddia etti.

Hakkında 4 yıldan 14 yıla kadar hapsi istenen Akif A.’nın ise S.C.K.’nın alkol aldıktan sonra uyuduğu esnada montunun cebinden anahtarını aldığını ve kamyonetin torpidosundaki 4 bin liranın yerinde olmadığını görünce sinirlenerek işçiyi darp ettiğini söyledi.

Tanık Y.A. ise iddianamedeki ifadesinde, Ş.Ç.K., ile uyuyan patronlarının ceketinin cebinden kamyonetin anahtarını alarak araçla yola çıktıklarını, S.Ç.K’nin araçtaki parayı kemer bölgesine koyduğunu doğruladı.