Pandemi patronlara yaradı

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, "Uzaktan çalışma ile 200 milyon liraya yakın bir tasarruf ettik.

Pandemi patronlara yaradı

Pandemi döneminin etkisiyle giderek artan uzaktan çalışma modeli patronların karına kar katmaya devam ediyor.

Diken’de yer alan habere göre Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, pandemi sürecinde uzaktan çalışma ile 200 milyon lira tasarruf ettiklerini açıkladı.

Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur, uzaktan çalışma uygulamaları ve çalışan destek programlarına yönelik olarak, Sabancı’nın iki yılık süreçte ilave 200 milyon lira yatırım yapacağını belirtti.

Sabancı Holding’in 2021-2025 stratejisi kapsamında ‘İşin Geleceğine Uyum’ başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan Timur, şöyle konuştu: “Önümüzdeki üç yıl içinde Sabancı şirketlerinin yüzde 100’ünde sadece uzaktan çalışma değil, esnek çalışma modellerinin tamamı kullanılıyor olacak. Pandemi sonrasında da kalıcı olmak üzere beyaz ve gri yaka çalışanlarımızın yüzde 75’inin tamamen ya da karma bir modelle uzaktan çalışmaya devam edecek.”

Sabancı Holding bünyesinde 60 binin üzerinde çalışan bulunuyor. İki yıl içinde 25 bin beyaz ve gri yaka çalışanın esnek ve uzaktan çalışmaya geçmesi planlanıyor. Bu sayının iki yılın sonrasında daha da artması bekleniyor.