Özkoç'tan 'sine-i millet' açıklaması: Ellerini ovuşturuyorlar

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'sine-i millet' çağrılarına "Bu, maalesef Cumhur İttifakı'nın ekmeğine yağ sürüyor" diyerek yanıt verdi.

Özkoç'tan 'sine-i millet' açıklaması: Ellerini ovuşturuyorlar

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’yla birlikteMersin’de düzenledikleri basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, bir gazetecinin, “muhalefetle birlikte sine-i millete dönme durumunun söz konusu olup olmadığı”na ilişkin sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Her yol bazen bir çözüm olmuyor. Türkiye her taraftan kuşatılmış vaziyette maalesef. En kolay yollardan biri, sine-i millete dönmektir. Bırakırız, döneriz ama her şeyi kendisine mubah gören bir iktidar var. Sine-i millete döndükten sonra ara seçim yapılması gerekiyor. Üstelik de onların bölgelerinde değil, bizim bölgelerimizde yapılıyor. Bizim bölgemizde onlar ellerini ovuşturuyorlar ‘İnşallah böyle bir şey yaparlar.’ diye. Onların bölgesinde hiçbir şey yok. Gelecekler, seçimlere girecekler. Bizim kazandığımız bölgelerde bir daha yarışacağız onlarla. Bir daha çıkıp tekrar Meclise gelmeye çalışacağız. Böyle bir yol izlememiz gerekiyor. Bu, maalesef Cumhur İttifakı’nın ekmeğine yağ sürüyor. Tüm Türkiye’de erken seçim değil, derhal seçim gerekiyor. Bunun için sadece siyasi partilerin değil sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, akademisyenlerin ve herkesin bir teyakkuz içerisinde olması gerekiyor. Tek çare demokrasidir, sandıktır. Biz o sandıktan Millet İttifakı’nın çıkacağına ve çok kısa sürede Türkiye’yi gerçekten istediği refah düzeyine getireceğine inanıyoruz.”