Özgür Özel: Tek bildikleri bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Özel, "Tek bildikleri bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım" dedi.

Özgür Özel: Tek bildikleri bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özer, “Son bir yıl içinde elektriğe 3 defa, benzine 11 kez, motorine 8 kez, LPG’ye de 6 kez zam yaptılar. Tek bildikleri bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım” ifadelerinde bulundu.

Özel’in satırbaşları şöyle:

ASKERİN DÖNÜŞÜ

Dün yapılan açıklama ile Mehmetçik Afganistan’dan çekiliyor. Bizim yaptığımız uyarıları dikkate almayanlar, ABD’nin ve İngiltere’nin kendi vatandaşlarına “Kabil Havalimanı’na yaklaşmayın IŞİD saldıracak” istihbaratından sonra herhalde ne demek istediklerimizi anladılar. İlerlemelerinden memnuniyet duydukları Taliban’ın ele geçirdiği ülkede IŞİD, Mehmetçik’in savunduğu ve savunmaya devam etmek istediği, daha doğrusu mecbur edildiği o havaalanına IŞİD saldırısı gündemde. Eğer Mehmetçik biraz daha orada kalsaydı belki çok acı haberler alacaktık.

DEVLET PERİŞAN

Madem büyük devletiz, -ki öyleyiz- ama sizin ellerinizde bu devlet perişandır. İngiltere, ABD birlikte çalıştığı elemanları, yerel müttefikleri için bile oradan onları alma çabası sarf ederken, soydaşlarımız, Özbekler, Tacikler, Türkmenler için dönüp arkasına bakmıyor bu olmaz.

KRİTİK DÖNEM

Önümüzdeki ay okulların açılacak olması ve şu anki vaka sayıları da hepimizi tedbir almaya itmelidir. Aşı hakkı tanımlanan herkes, aşısını yaptırmalıdır. Bu salgından aşıdan başka kurtuluş noktası yoktur. Sağlık Bakanlığı verileri anlık, şeffaf şekilde paylaşmıyor. Aşı olanlar ve olmayanlar için tabloyu ayırmamız gerekiyor. Aşı olanlarda durum budur, olmayanlarda budur denilmesi için.

Dün iki sağlık emekçisi hayatını kaybetti canımız yandı ama ikisi de aşısızdı mesela. O yüzden bu ‘aşı karşıtlığı’ denilen saçmalık bir son bulsun. Aşı olun, aşı olmaya teşvik edin.

Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyeleri 100 yılın sel felaketi olarak değerlendirdiler Bozkurt, Ayancık ve Bartın’daki felaketi. Peki farkında mıyız dün koronavirüs 200’ün üzerinde daha canımızı aldı. Sel 82 canımızı almıştı. Koronavirüs 200’ün üzerinde can aldı. Her gün neredeyse bir Soma faciası yaşanıyor.

Geçen sene 1-25 Ağustos arasında 472 kişi ölmüştü. Bu sene aşı var ve toplumun yüzde 65’i aşılandı. 1-25 Ağustos arasında 3 bin 880 kişi ölmüş bu sene. Sağlık Bakanlığı, verileri şeffaf şekilde paylaşmadığı için, üzerinde düzgün çıkarımlarda bulunamıyor. Virüs öyle tehlikeli bir noktaya geldi ki, aşısızlar var, delta varyantı var. Aşılanmış, bağışıklı ancak hastalığı taşıyabilecekler ile bir aradalar şu anda bu mutasyon, varyant demek.

“ŞİKAYET EDİYORUZ”

Milletimize, TÜİK’i ve Sağlık Bakanlığı’nı şikayet ediyoruz. Çünkü, 24 Haziran 2021’de TÜİK’in kendi kanunu gereğince ölüm ve ölüm nedenlerini ilan etmesi gerekiyor. Bu sene yapamadı. Çünkü Sağlık Bakanlığı, TÜİK’e verilerini kapattı.

Okullar açılacak, öğrenciler ile temas edecek herkesin eksiksiz aşılanması gerekiyor. Bu konudaki iradeyi destekliyoruz ve bunun tamamen arkasındayız. İlk kapanan ve son açılan okullar bizimkiler oldu.

YAZ SAATİ UYGULAMASI

Türkiye kalıcı yaz saati uygulaması yaparak yazın tüm dünya ile beraber, yazın biz olduğumuz yerde kalıyoruz. Bir sürü sıkıntı var. Okullar açılacak, çocuklarımız göz gözü görmezken okula gidecek. Damat bey diyordu ki enerji tasarrufu. Hiçbir karımız yok bu işten. Bundan bir önce vazgeçilmelidir.

IBAN ATMA

Recep Tayyip Erdoğan, şahlanıyoruz demişti. Ekonomiyi değil ama vatandaşın faturasını şahlandırdığınız doğru. Son bir yıl içinde elektriğe 3 defa, benzine 11 kez, motorine 8 kez, LPG’ye de 6 kez zam yaptılar. Tek bildikleri bir doğal afet olsun da vatandaşa IBAN atalım.