'Özel sektörde para karşılığında aşı yapılacağı' iddiası Meclis gündeminde

CHP'li Burhanettin Bulut, sırası gelmeyen yurttaşın özel sektörde para karşılığında aşı olabileceği iddialarına tepki gösterdi.

'Özel sektörde para karşılığında aşı yapılacağı' iddiası Meclis gündeminde

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sırası gelmeden para karşılığında özel sektörde koronavirüs aşısı olunabileceği iddialarını TBMM’ye taşıyarak, “Bunun doğru olmadığını umuyoruz ve böyle bir şeyi kabul etmemiz de mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Bulut, “Bazı ilaç firmalarının Sağlık Bakanlığı ile görüştüğünü ve özel sektöre izin çıkması durumunda aşı ithal edileceğini ve bunun da ücret karşılığı ile yurttaşlara satılacağı söyleniyor, yapılacağı söyleniyor. Bunun doğru olmadığını umuyoruz ve böyle bir şeyi kabul etmemiz de mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Aşılamanın birinci basamak sağlık hizmetlerinin temel bileşeni ve insani bir hak olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Aşının tüm yurttaşlara devlet güvencesinde, ücretsiz ve adil bir şekilde uygulanması gerekir. Aşı ve tedaviye erişim; insanlık yararına kullanılmalı, patenti kaldırılmalı, kamu malı kabul edilmelidir. Eşit, ücretsiz ve adil bir uygulamayla yapılacak aşılama, ülkemizi ve dünyamızı salgından kurtulabilir”