'Özel plaj günü' talebinde geri adım: Allah’ın denizi, herkes özgürdür

Zonguldak'da din görevlilerine özel plaj günü talebine yönelik tepkiler sonrası İl Müftüsü "İmamlara plaj olması mümkün mü?Allah’ın denizi, istedikleri yerde girsinler herkes özgürdür" açıklaması yaptı.

'Özel plaj günü' talebinde geri adım: Allah’ın denizi, herkes özgürdür

Zonguldak’ta din görevlilerinin Kapuz Plajı’nın haftada bir günlüğüne kendilerine tahsis edilmesi yönündeki bir yerel gazete aracılığıyla ilettikleri talepleri, büyük tepkilere neden olmuştu. Bu talebe karşılık AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın ‘değerlendireceğiz’ cevabı vermesi de ayrıca tepki konusu haline gelmişti.

Konunun ülke gündemine yerleşmesi ve oluşan büyük tepki üzerine Zonguldak İl Müftüsü bir açıklama yaparak böyle bir taleplerinin olmadığını duyurdu.

Müftü Aşır Durgun, “İmamlara plaj olması mümkün mü? İmamlar ister, öğretmenler ister, sağlıkçılar ister, bunların hangi biriyle başa çıkılacak. Bizim bir talebimiz olmadı. Allah’ın denizi, istedikleri yerde girsinler herkes özgürdür. Bizler imamız bizim örnek insanlar olmamız lazım. Davranışlarımız, ifadelerimizle ve beyanlarımızla” ifadelerini kullandı.