Oyuncu Ezgi Mola'nın İpek Er'in ölümüne neden olan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapsi isteniyor

Tecavüz ettiği İpek Er'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle oyuncu Ezgi Mola hakkında dava açıldı.

Oyuncu Ezgi Mola'nın İpek Er'in ölümüne neden olan Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hapsi isteniyor

Oyuncu Ezgi Mola hakkında İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürüklediği iddiasıyla yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Geçen yıl Batman’da İpek Er’e tecavüz eden ve ölümüne neden olduğu suçlamasıyla yargılanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Ezgi Mola hakkında dava açıldı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak Mola’nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

Ezgi Mola’nın 20 Ağustos 2020’de sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım şöyle:

“Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut her şeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun! Yazıklar olsun!!! #MusaOrhanTutuklansın”

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİYLE DAVA

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın paylaşımı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Mola hakkında ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

İddianame, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Mola hakkında dava açıldı.

DESTEK YAĞDI

Ezgi Mola hakkında Musa Orhan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmesinin ardından Twitter’da “#YalnızDeğilsinEzgiMola” etiketi Türkiye gündeminin üst sıralarına çıktı. Sosyal medya kullanıcıları Ezgi Mola hakkında dava açılmasına tepki gösterirken, Mola’ya destek verdi.