Orman Genel Müdürlüğü yandaş dernek yöneticisine kısa sürede milyonlar aktarmış

Nisan 2019’da gerçekleştirilen 57’nci Genel Kurul’da Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı seçilen Kamber Çal’ın listesinden Disiplin Kurulu Yedek Üyesi olan Aydın Baran'ın şirketi kısa sürede OGM'den 1,2 milyon TL’lik ihale aldı.

Orman Genel Müdürlüğü yandaş dernek yöneticisine kısa sürede milyonlar aktarmış

Önder İmam Hatipliler Derneği 57’nci dönem Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Aydın Baran, Eylül 2019’da kurduğu şirketiyle Orman Genel Müdürlüğü’nün ihalelerinin gediklisi oldu. Baran’ın iletişim ve danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren şirketi, Türkiye’nin ciğerlerini küle çeviren orman yangınlarıyla tartışmaya açılan OGM ve bağlı müdürlüklerinden altı ayda 1,2 milyon TL’lik ihale aldı.

İktidara yakınlıkları ile bilinen ve hemen her kamu ihalesinde isimleri anılan dernek ve vakıf yöneticilerine bir yenisi daha eklendi. Önder İmam Hatipler Derneği’nde bir dönem Disiplin Kurulu Yedek Üyesi olan Aydın Baran, 2021’in Mart ve Ağustos aylarını kapsayan altı aylık dönemde Orman Genel Müdürlüğü ile toplam 1 milyon 257 bin 500 TL’lik sözleşmeye imza attı. İhalelerin tamamı, “Kamu ihalelerinde istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanılan pazarlık yöntemi ile gerçekleştirildi.

ALTI AYDA 1,2 MİLYON TL’LİK İHALE

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Baran’ın Siyah Limon İletişim ve Danışmanlık isimli şirketi, OGM’den ilk ihalesini 11 Mart’ta aldı. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen “PR-Halkla İlişkiler ve İletişim Çalışmaları” hizmet alımı için 281 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Baran, 24 Mayıs’ta ise OGM Karadere Müdürlüğü’nden 118 bin 500 TL’lik ihale aldı. Belgesel film hazırlanmasını içeren ihalede de pazarlık yöntemine başvuruldu.

“İstanbul Büyükada Ekoturizm Rotasının Tanıtım Faaliyetleri” işi de Siyah Limon İletişim ve Danışmanlık şirketine verildi. 17 Haziran’da başlanan iş için gerçekleştirilen ihale kapsamında şirket ve OGM arasında 295 bin TL’lik anlaşma sağlandı. Yalova’daki termal ekoturizm rotasının tanıtım faaliyetlerini de Baran’ın şirketi yürüttü. İhalesi 2 Temmuz’da gerçekleştirilen işin sözleşme bedelinin 276 bin TL olduğu bildirildi. Şirket, Muğla’daki ekoturizm rotasının tanıtım faaliyetlerini de yürüttü. 13 Ağustos’ta başlayan iş için taraflar, 287 bin TL’lik sözleşme imzaladı.