Önlem almak yerine cesetlerin yığılmasını tercih eden Boris Johnson karantinaya girecek

Koronavirüs testi pozitif çıkan Britanya Sağlık Bakanı Sajid Javid’le temaslı olan Britanya Başbakanı Boris Johnson kendine pilot uygulama uydurarak karantinaya girmeyeceğini açıklamıştı. Johnson tepkiler üzerine bu kararından vazgeçerek karantinaya gireceğini belirtti.

Önlem almak yerine cesetlerin yığılmasını tercih eden Boris Johnson karantinaya girecek

Britanya Başbakanı Boris Johnson ve Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın, ‘izole edilmeyecekleri açıklandıktan 2,5 saat sonra’ Covid-19 testi pozitif çıkan Sağlık Bakanı Sajid Javid’le temas ettiği için karantinaya gireceği duyuruldu.

Başbakanlık dün, virüse yakalandığı bilgisini kamuoyuyla paylaşan Javid’in bir gün önce görüştüğü Johnson ve Sunak’ın kendilerini evde tecrit edeceğini açıkladı.

Başbakanlıktan 2,5 saat önce yapılan açıklamada ise Johnson ve Sunak’ın, günlük olarak test edileceği ve bu nedenle karantinaya girmek zorunda kalmayacağı bir pilot programa katılacağı belirtilmişti.

Muhalefet partileri, “Onlar için bir kural ve geri kalanımız için başka bir kural” diyerek tepki göstermişti. Tepkiler üzerine bu pilot uygulamadan vazgeçildi.

Geçen yıl mart ayında Covid-19’a yakalanan ve bir süre hastanede yatan Boris Johnson, tecrit süresince bakanlarla uzaktan toplantı yapacak.

Britanya’da dün 54 bin 674 Covid-19 vakası tespit edild,, 41 kişi hayatını kaybetti.

“TAM KAPANMADANSA CESETLERİN YIĞILMASINI TERCİH EDERİM”

Johnson’ın eski danışmanı Dominic Cummings, başbakanın koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma ihtimalini değerlendirirken, “Tam kapanmadansa cesetlerin yığılmasını yeğlerim” dediğini doğrulamıştı.

Haberin devamı: