Öneş: Suriye'den dönenlerden mutlaka tedirgin olmalıyız

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş İzmir'deki saldırı için "Ortaya çıkan soru işaretleri bize gerçekten tedirgin edici bir ortamın olduğunu gösteriyor" dedi.

Öneş: Suriye'den dönenlerden mutlaka tedirgin olmalıyız

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, İzmir’de HDP il binasına yapılan ve HDP üyesi Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ankaragazetecisi.com‘a konuşan Öneş, saldırıya yönelik şu ifadeleri kullandı:

Böylesine bir yapıda özellikle özendirici olma, bu tip saldırıları teşvik etme gibi iklim de yaratılıyor. Bu bakımdan şahsen İzmir saldırısını çok ciddi ve tehlikeli buluyorum. Ayrıca ana muhalefet liderine karşı yapılan Ankara Çubuk’taki saldırı, İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e yönelik Karadeniz’de gerçekleştirilen yapılan saldırı ve saldırı sonrasında kullanılan iktidar tarafından hatta cumhurbaşkanı tarafından kullanılan ifadeler; ayrıca muhalefet partilerine yönelik genel siyasi iktidarın davranışlar bu tip davranışları teşvik eden bir görünüm veriyor.”

“ÇOK TEHLİKELİ BİR ORTAM YARATILIYOR”

Öneş, “Saldırgan, Suriye’de bir dönem görev yapmış ve silahlı fotoğraflar vermiş. Suriye’de görev yapan ve çeşitli gruplar içinde yer alıp Türkiye’ye dönen kişilerden tedirgin olmalı mıyız?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Mutlaka tedirgin olmalı. Gerek HDP’ye yönelik ötekileştirici yönlendirmeler gerekse tüm muhalefete yönelik Millet İttifakı’na yönelik ötekileştirme, ayrıştırıcı nefret söylemini ortaya çıkaran girişimler Türkiye’de çok tehlikeli bir ortamı yaratıyor. Emniyet teşkilatının ve yargı sisteminin böylesine gelişmeleri karşısındaki davranışları konusunda ortaya çıkan soru işaretleri bize gerçekten tedirgin edici bir ortamın olduğunu gösteriyor.”