On binlerce Kübalı ABD karşıtı mitingde buluştu

Yalnızca Havana'da değil, Küba'nın pek çok bölgesinde de sokağa çıkan halk, Devrim'i istikrarsızlaştırmaya kalkışan girişimleri protesto ederek, yurtlarına sahip çıkacaklarını gösterdiler.

On binlerce Kübalı ABD karşıtı mitingde buluştu

Küba’da on binlerce insan, ABD provokasyonuna karşı komünist yönetime destek için mitingde buluştu.

 

ABD’nin Küba’ya yönelik provokasyonlarına karşı Havana halkı Küba’nın başkentinde düzenlenen mitingde bir araya geldi.

Mitinge Ordu Generali Raúl Castro ile Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel de katıldı.

On binlerce Kübalı, 60 yılı aşkın süredir devam eden ABD’nin ekonomik, ticari ve mali ablukasının kaldırılması talebini dile getirdi.

Kübalılara seslenen Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, ABD provokasyonlarının yeni olmadığını belirtirken; Küba’nın egemenliği ve bağımsızlığını korumaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Yalnızca Havana’da değil, Küba’nın pek çok bölgesinde de sokağa çıkan halk, Devrim’i istikrarsızlaştırmaya kalkışan girişimleri protesto ederek, yurtlarına sahip çıkacaklarını gösterdiler.

Sokağa çıkan Kübalılar devrimi savunacaklarını söylediler.

Provokasyon olarak ortaya çıkan ABD bayraklı kurgu toplanmanın aksine bu kez Kübalılar, Küba bayrakları ile sokağa indiler. Mitingde, komünist devrimin liderlerinden Fidel Castro ile Raul Castro’nun fotoğrafları da taşındı. Raul Castro, nisan ayında Komünist Parti’nin liderliğini yapmayı bırakmış ancak “devrim için bir er olarak savaşmaya devam edeceğini”ifade etmişti.

Başkent Havana’daki mitingde Küba Başkanı ve Komünist Parti lideri Miguel Diaz-Canel, “Düşman bir kez daha vatandaşlarımızın kutsal birliğini ve huzurunu bozmaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

ABD’nin ambargosun  işaret eden Diaz-Canel, Covid-19 vakaları ülkede artış gösterirken böyle bir mitingin “boş yere yapılmadığını” vurgulayarak, “Sizi bir kez daha ambargoyu, saldırıları ve terörü kınamak için topladık” diye konuştu.