Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye oldu

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun tahliyesine hükmetti. Gergerlioğlu, karar sonrası akşam saatlerinde tahliye oldu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu tahliye oldu

Anayasa Mahkemesi, 1 Temmuz’daki Genel Kurul gündem toplantısında, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, sosyal medya paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” yapma suçundan cezalandırılmasının “ifade özgürlüğünün, dokunulmazlık hakkını kazanan bir milletvekili hakkında yargılamaya devam edilmesi nedeniyle de seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine” ilişkin başvurusunu görüşmüştü.

Yüksek Mahkeme, oy birliğiyle Gergerlioğlu’nun, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar vermiş, kısa kararın bir örneğinin de başvurucunun tutukluluk halinin sona erdirilmesi suretiyle ihlal ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yargılamayı yapan mahkemeye gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Bu kapsamda Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Gergerlioğlu’nun tutukluluk halinin sona erdirilmesine karar verdi.

Kararın ardından Gergerlioğlu, tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu. Salih Gergerlioğlu, tahliye sonrası babasıyla birlikte fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.