'Olağanüstü' toplanan CHP'nin kararı: Fesih kararına karşı Danıştay’a başvurulacak

CHP Genel Merkezi’nde bugün yapılan toplantılar sonucunda İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’a başvurulması kararı çıktığı öğrenildi.

'Olağanüstü' toplanan CHP'nin kararı: Fesih kararına karşı Danıştay’a başvurulacak

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’ni (PM) olağanüstü toplantıya çağırdı.

ANKA‘da yer alan bilgiye göre toplantıda, “Türkiye’nin ilk kez insan hakları ile ilgili bir sözleşmeden çekildiği ve Anayasa’nın 90. maddesine göre bir sözleşmenin ancak kanunla kaldırılabileceği, bu nedenle TBMM devre dışı bırakıldığı için kararın yok hükmünde olduğu” belirtildi.

Kılıçdaroğlu, sözleşmedeki maddelerin önemine vurgu yaparak, “Uluslararası anlaşmaların bir tanesini feshetmek, diğer uluslararası anlaşmaları da aynı yöntemle feshedebileceği anlamına geliyor. Bu Türkiye açısından çok sıkıntılı bir durumdur. Recep Tayyip Erdoğan, milli güvenlik sorudur” ve “Bundan sonra Türkiye’de herhangi bir kadın ve kız çocuğu şiddet, taciz ve tecavüze uğrarsa Cumhurbaşkanı bundan tek başına sorumludur” değerlendirmesi yaptı.

DANIŞTAY’A BAŞVURMA KARARI

CHP Genel Merkezi’nde bugün yapılan toplantılar sonucunda İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı Danıştay’a başvurulması kararı çıktı. Yapılacak başvuruda, kadın örgütleri ve 42 milyon kadının bu davaya taraf olması için çağrı yapılacak.

Kılıçdaroğlu toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesine ilişkin de “Türkiye yönetilemiyor. Bu savrulduklarının göstergesi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir an önce, erken seçimle, yönetimden uzaklaşması gerekiyor” yorumunu yaptığı öğrenildi.